Hotelroyal

9 Aktivít Menarik di Hanoi, Vietnam

block
Obrázok odKevGuy4101
Laura Smith

Hanoi, hlavné mesto Vietnamu, je bohaté na kultúru, históriu a krásne pamiatky. Ak plánujete navštíviť tento úžasný kúsok Ázie, tu je 9 aktivít, ktoré by ste si nemali nechať ujsť:

  1. Navštívte Hoa Lo Prison, známu aj ako 'Hanoi Hilton'. Táto bývalá väznica ponúka pohľad na temnú históriu Vietnamu počas koloniálnej nadvlády.
  2. Prejdite sa po starom meste a obdivujte krásne pagody, budovy a tradičné uličky s miestnymi obchodmi.
  3. Navštívte Temple of Literature, ktorý slúžil ako prvá univerzita vo Vietnamu a je dnes jedným z najdôležitejších historických miest v krajine.
  4. Poobednite v jednom z tradičných vietnamských reštaurácií a ochutnajte miestne lahôdky ako Pho (vietnamská polievka) alebo Banh Mi (sendviče s mäsom a zeleninou).
  5. Prehliadnite si vietnamské Múzeum etnológie, ktoré vám priblíži kultúru a tradície rôznych etnických skupín v krajine.
  6. Choďte na prechádzku okolo Hoan Kiem Lake a navštívte Ngoc Son Temple, ktorý sa nachádza na ostrove uprostred jazera.
  7. Nakúpte na tržnici Dong Xuan Market, kde nájdete širokú škálu tradičných produktov ako odevy, šperky a suveníry.
  8. Prejdite sa po uliciach Hanoi v noci a ochutnajte miestnu street food scénu, kde nájdete všetko od grilovaného mäsa po sladké dezerty.
  9. Urobte si výlet do oblasti Ha Long Bay, ktorá je známa svojou nádherou a unikátnymi vápencovými ostrovmi. Môžete si objednať loďovú prehliadku alebo si vychutnať plávanie v tyrkysovo modrom mori.

Nezabudnite si naplánovať dostatok času na každú z týchto aktivít, aby ste si mohli naplno vychutnať všetko, čo Hanoi má ponúknuť.