Üdvözöljük

Bystré vízesés (22 km)vodopad bystre
Különösen érdekes természeti jelenséget csodálhat meg, aki ide ellátogat. Nemzeti kulturális értékről van szó, mely a Poľana hegység déli lejtőjén, 1 030 m magasságban, Hriňová községtől kb. 8 km-re északra található. 23 m magas és Szlovákia, valamint a Nyugati-Kárpátok legnagyobb vízesései közé tartozik. A rajta való áthaladás létra és kötél segítségével lehetséges, ezért fokozott óvatosság ajánlott. A kényelmesebb látogatók egy kb. 30 perces sétaúttal közelíthetik meg a Poľana üdülőháztól, azonkívül Hriňová községből is vezet ide turistaút. A vízesés körül további sétára is van lehetőség. A téli időszakban is kedvelt célpont, elsősorban a jégmászók kedvence.

Melich -szikla (24 km)
Lávafolyam elülső részének védett természeti értékké nyilvánított elmállott maradványa, melyet a természetrajongók folyamatos csodálata övez. A 30 m magas sziklatorony erőteljesen kinyúlik a környező, lankásabb dombok közül. Egy monda is kötődik hozzá, mely szerint egy batyut vivő irigykedő melichova skalaasszony lakodalomba menet itt vált kővé.
A szikla megközelíthetősége egyszerű – az egyik lehetséges útvonal a kijelölt kék turistaúttól vezet, Gyetva város amfiteátruma felől, a Skliarovo-n keresztul Hriňová-ra vezető út (cca. 15 perc hegyen felfelé menet), míg a másik út hegyen lefelé, a Poľana hoteltől, ugyanezen kék turistaúton vezet és kb. egyórás sétát tesz ki.

Feketegaram vasút (40 km)
Egykor fát szállított a festői Garam völgyében, manapság turisták utaznak rajta. ciernohronska zeleznica 2Szálljon fel Ön is és utazzon az évente turisták ezreit szállító történelmi kisvasúton. A gyönyörű természeti környezet az élményt méginkább fokozza. Nemcsak gyermekekkel való látogatásra ideális, de a romantikus környezet a szerelmespárok kedvenc helye is. Az erdei kisvasút vagonjaiban, a varázslatos vidéki környezetben és mozdonyfütty kíséretében egy olyan korba repülhet vissza, amikor e vasútszakaszon még fát szállítottak.

1512.jpg20140918_151106.jpgciernohronska_zeleznica.jpgciernohronska_zeleznica_2.jpgmelichova_skala.jpgOkolie.jpgokolie_01.jpgokolie_02.jpgokolie_03.jpgokolie_04.jpgokolie_05.jpgokolie_06.jpgokolie_07.jpgokolie_08.jpgokolie_09.jpgokolie_10.jpgvodopad_bystre.jpg_ADS5085 PANORAMA1 upr.jpg_ADS5094.jpg